Smart Contract

Smart Contract

Smart contracts en de Ethereum Virtual Machine.

Smart Contract

Smart Contracts zijn slimme contracten die een innovatief alternatief bieden voor de alledaagse reguliere contracten die wij gebruiken om zaken te regelen. Denk dan bijvoorbeeld aan hypotheken, verzekeringen, kadastrale gegevens, financiële aangelegenheden, huurovereenkomsten, geregistreerde partnerschappen, erfenissen, auteurs- en muziekrechten.

Het bijzondere van de smart contracts is dat de regels en voorwaarden die een dergelijk contract wettigen, zijn geprogrammeerd in het contract zelf. De coderingen van smart contracts zorgen ervoor dat deze slimme contracten zichzelf kunnen handhaven.

Smart contracts worden geïntegreerd in het blockchainnetwerk en we zullen ze binnenkort waarschijnlijk tegenkomen in allerlei verschillende branches en industrieën. Bij gewone alledaagse reguliere contracten zijn de regels en voorwaarden vooraf bepaald. Het is een overeenkomst tussen meerdere personen of partijen. Smart contracts gaan nog een stapje verder en tillen het aangaan van een overeenkomst naar een geheel nieuwe dimensie. Smart contracts voeren de regels en voorwaarden volledig zelf uit, door middel van het transporteren van waarde met behulp van de cryptocurrency-techniek onder specifieke condities. Bij smart contracts worden bepaalde waarden of eenheden getransporteerd naar een protocol, de zogenaamde Ethereum Virtual Machine (EVM). De EVM gaat de code uitvoeren en kan op een gegeven moment ook zelf beslissen of de waarde of eenheid getransporteerd moet worden of juist niet.

Wil jij ook aan de slag met Smart Contracts?

De BlockChainClub is er om je te helpen.