Bank-app in Blockchain?

Bank-app in Blockchain?

Klanten van ING, Rabobank en Triodos kunnen nu ook met de app van hun bank inloggen bij instellingen zoals de Belastingdienst. De drie banken passen deze week als eerste het collectief opgezette identificatie- en inlogsysteem iDIN toe in hun apps. ABN Amro, SNS, ASN en RegioBank volgen zo snel mogelijk, belooft betaalorganisatie en iDIN-ontwikkelaar Currence.

De identificatiemethode werd een jaar geleden geïntroduceerd als inlogalternatief voor met name DigiD. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld op de website van de Belastingdienst of hun gemeente inloggen met de naam en wachtwoord waarmee zij ook iDEAL-betalingen verrichten of inloggen bij internetbankieren.

Dit zou een ideaal product zijn voor de Blockchain: Digital Identity.

Mobiel

Voor iDEAL of intBank-appernetbankieren verschuift het gebruik steeds meer van de vaste computer of laptop naar de mobiele telefoon en tablet. Steeds meer banken maken desktopbetalingen mogelijk via hun mobiele app, door bijvoorbeeld het scannen van een QR-code met de smartphone.

Naast overheidsinstellingen, bieden ook dienstverleners, verzekeraars en webwinkels inloggen via iDIN aan. Consumenten hoeven zich zo niet steeds apart te registreren en toegangscodes te verzinnen. De identificatie heeft via de bank al plaatsgevonden. Currence benadrukt dat geen andere informatie wordt doorgegeven dan die waarvoor de gebruiker ’uitdrukkelijk goedkeuring’ voor heeft gegeven. Ook de bank ontvangt geen informatie over het iDIN-gebruik.

Bron: Currence